fbpx

Kurser for ledige i haderslev

Hvis du er blevet ledig kan du via jobcenteret blive inviteret til uddannelsesdagen. Her kan du få dig et overblik over alle dine uddannelsesmuligheder i Haderslev.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* indicates required

Har du ret til 6 ugers jobrettet uddannelse?

Det er et tilbud til dig, der er blevet ledig, er medlem af en A-kasse og som ikke har en uddannelse der ligger over niveauet for en kort videregående uddannelse.

Uddannelsen er gratis

Uddannelsen er gratis og betales af din A-kasse.

Har du ret til jobrettet uddannelse?

Som hovedregel kan du starte på selvvalgt uddannelse, når du har været ledig i 5 uger.
Den periode , du har til rådighed, afhænger af, om du er over eller under 25 år.

Er du over 25, skal du gennemføre uddannelsen inden for de første 9 måneder af din ledighed.
Er du under 25, skal du gennemføre den selvvalgte uddannelse inden for de første 6 måneder af din ledighed.

Starter du på en uddannelse i opsigelsesperioden, kan du fortsætte uddannelsen fra første ledighedsdag, hvis det drejer sig om et forløb, du kan tage som selvvalgt uddannelse.

Hent rådgivning om dine muligheder i a-kassen, på jobcenteret og hos uddannelsesinstitutionen – gerne så snart du er blevet opsagt.

Sådan gør du

Du skal selv finde uddannelsen eller kurset og aftale det nærmere forløb af undervisningen med skolen. Herefter skal din a-kasse godkende uddannelsen eller kurset, inden du starter.

Du skal desuden aftale med jobcenteret, at du deltager i uddannelse eller kurser i ledighedsforløbet, og det er jobcenteret, der betaler kursusafgiften.

Læs mere om jobrettet uddannelse her:

Kurser for ledige – hvilke regler er der?

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i reglerne ifht. AMU og VEU.
Er du ledig, skal du som udgangspunkt kontakte din A-kasse, men du er naturligvis altid velkommen til at ringe til os. Vi hjælper dig gerne med de oplysninger du skal bruge, for at tale med din A-kasse.

Du kan også læse lidt mere her:

Hvad betyder AMU og VEU?
Er jeg i AMU målgruppen?
Kan jeg få VEU godtgørelse?

Hvad siger vores kursister?

Kurser for ledige i haderslev

Helle Bleeg

Deltager på Digital salg og Markedsføring

Hvis du kan arbejde med digital markedsføring, så er der rift om dig, for kunderne er online.

Det fandt Helle ud af, da hun i foråret gennemførte kurset Digital salg og markedsføring. Hun blev så grebet, at hun troppede op hos danbolig Aabenraa og fortalte om alle fordelene ved at kunne sælge huse på Facebook. Det kunne chefen ikke stå for, og gav Helle en chance for at bevise hendes påstand. Det gjorde hun så godt, at hun nu er fastansat til at håndtere den digitale markedsføring for virksomheden.

Budskabet fra Helle er:
Den opgradering jeg har fået på kurset har helt klart været årsag til, at jeg har fået jobbet. Så uddan dig til det du brænder for, og træk på dit netværk. det betaler sig.